Tătaru: În București sunt 1.221 de paturi pentru pacienții cu COVID | AUDIO

În Capitală vor fi disponibile încă peste 1.000 de paturi pentru pacienți testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Locurile sunt necesare pentru a asigura paturi pentru noile cazuri.

Ministrul Sănătății a declarat că mai multe unități, printre care Spitalul Județean Ilfov și Spitalul CFR Witting vor fi transformate din spitale generaliste în spitale suport COVID în următoarele zile:

(…) În total ar fi un total de 1.221 de paturi pentru necesarul Bucureștiului. Rămâne să gestionăm și acele detașări voluntare și involuntare, în măsura în care nu vom avea voluntari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a anunțat că va trimite Corpul de Control al instituției pe care o conduce la Spitalul Matei Balș, acolo unde mai mulți medici de Terapie Intensivă refuză să fie detașați.

Președintele Societății Române de Anestezie Terapie, Intensivă, doctorul Ștefan Bubenek, a declarat într-o scrisoare adresată conducerii Ministerului Sănătății și citată de postul Europa Liberă că secția ATI de la Matei Balș este condusă de de peste 11 ani, de un medic primar de boli infecțioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI.

Ministrul Sănătății spune că urmează să fie trimisă o echipă de control pentru a vedea acest lucru și, totodată, în ce măsură cineva de specialitate boli infecțioase poate conduce o secție de Terapie Intensivă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS