Confidenţialitate

Tătaru, despre prelungirea stării de alertă: Sper ca parlamentarii noştri să fie raţionali | AUDIO

Ministrul Sănătăţii și-a exprimat speranța ca parlamentarii “să fie raţionali şi să gândească strict în contextul pandemiei şi nu politic” atunci când vor vota prelungirea stării de alertă.

“Ca minister al Sănătăţii, ca Guvern, ca Preşedinţie, noi trebuie să gestionăm o situaţie, că este o stare de risc epidemic major, că este o stare de alertă, noi trebuie să gestionăm această perioadă”, a declarat Nelu Tătaru, marți seară, la televiziunea publică.

Ministrul a explicat că, dat fiind că la 12 iunie se încheie anul şcolar, iar părinţii nu vor mai putea sta acasă cu copiii, trebuie gestionată deschiderea creşelor, grădiniţelor private sau after school-urile.

Între noile relaxări se numără redeschiderea sălilor de fitness și a piscinelor exterioare, dar și permiterea petrecerilor private cu un număr limitat de persoane.

Ministrul a mai spus că autorităţile plănuiesc să achiziţioneze, anul acesta, 3-4 milioane de doze de vaccin antigripal, destinate persoanelor aflate în categoriile de risc, în contextul pandemiei de coronavirus.

“În acest moment considerăm că este absolut necesar, având în vedere şi o coabitare cu coronavirusul pentru perioada verii, să începem o vaccinare pentru tot ceea ce înseamnă antigripal, iar pentru cei cu patologie pulmonară şi un vaccin antipneumococcic, absolut necesar în eventuala concomitenţp a acestor boli cu patologia coronavirus”, a explicat Nelu Tătaru la TVR.

Potrivit lui, la Institutul Cantacuzino, este în pregătire un vaccin antigripal, iniţial trivalent, apoi tetravalent.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.