Tătaru: Dacă se respectă măsurile de prevenţie, trendul descendent al epidemiei va continua

Ministrul Sănătăţii declară că duminică s-a înregistrat cel mai mic număr de cazuri noi cu SARS-CoV-2 de la începutul epidemiei.

“124 de cazuri noi este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei. Avem şi cel mai mic număr de cazuri în terapie intensivă, 160, ceea ce ne certifică că suntem pe panta descendentă, urmând ca noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o”, a spus Nelu Tătaru, duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Întrebat cum e gestionat pachetul de măsuri de relaxare care se va aplica de la 1 iunie, astfel încât numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 să nu crească, Nelu Tătaru a răspuns “cu precauţie, cu aceeaşi precauţie. Fiecare măsură de relaxare aduce după sine şi un risc de o creştere a unei transmiteri comunitare”.

Potrivit lui, dacă se respectă măsurile de prevenţie, trendul descendent al epidemiei va continua.

“Evaluarea pe o perioadă de 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică (…) având un rezultat pozitiv, ne putem aştepta la 15 iunie la un alt pachet de măsuri (de relaxare n.red)”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, duminică, faptul că alte 124 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost înregistrate de la ultima informare şi că la ATI sunt internaţi 160 de pacienţi, la fel ca în raportarea din ziua precedentă.

Bilanțul deceselor înregistrate în România a ajuns la 1.266.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS