Confidenţialitate

Tatăl unui deţinut susţine că fiul său a fost mâncat de puşcăriaşi, într-o închisoare din Venezuela

Juan Carlos Herrara, tatăl unui deţinut, reclamă faptul că fiul său, în vârstă de 25 de ani, a fost ucis în mod brutal şi mâncat de ceilalţi puşcăriaşi din închisoarea Tachira, din Venezuela, pe parcursul unei revolte ce a durat aproximativ o lună, informează The Independent.

Revoltele din închisoare au început în momentul în care opt vizitatori şi doi gardieni au fost luaţi ostatici ca măsură de protest împotriva supraaglomerării din închisori.

Juan Carlos Herrara a declarat presei locale că fiul său, Juan Carlos Herrera Jr, a fost înjunghiat, spânzurat, dezmembrat şi mâncat în Centrul de Detenţie Táchira.

Juan Carlos Herrera Jr a fost trimis în închisoare în anul 2015, sub acuzaţia de furt.

Potrivit rapoartelor, 350 de persoane au fost înghesuite în centrul de detenţie, care are o capacitate de 120 de locuri. Revolta din închisoare a început la data de 8 septembrie 2016.

În cadrul unei declaraţii făcute luni reporterilor, în urma unei vizite făcute la închisoare, la trei zile după ce s-a pus capăt revoltei, tatăl deţinutului a afirmat: ” Unul dintre cei care erau cu el atunci când a fost ucis, a văzut tot ceea ce s-a întâmplat. Fiul meu şi alţi doi au fost luaţi de 40 de persoane, înjunghiaţi, spânzuraţi, iar apoi Dorancel i-a măcelărit şi a hrănit deţinuţii cu ei”. Acesta face referire la Dorancel Vargas, închis în anul 1999, pentru canibalism.

“Cel [deţinutul] cu care am vorbit, mi-a mărturisit că a fost bătut cu un ciocan pentru a fi forţat să mănânce rămăşiţele celor doi băieţi”, a adăugat acesta.

O sursă anonimă a Poliţiei a confirmat pentru reţeaua tv Fox News Latino, că cei doi deţinuţi lipsesc în urma revoltelor.