Tatal lui Edward Snowden l-a sfatuit pe acesta sa ramana in Rusia

Dezvăluirea a fost făcută de Lon Snowden pentru Washington Post.

FBI a încercat să-l trimită pe tatăl lui Edward Snowden în Rusia pentru a-și convinge fiul să se întoarcă în Statele Unite.

Efortul a eșuat după ce agenții nu au putut să stabilească modul în care cei doi urmau să se întâlnească pe aeroportul din Moscova, acolo unde Edward Snowden este blocat.

Așa cum era de așteptat, Lon Snowden și-a apărat fiul, considerat trădători de unii oficiali ameriani de rang înalt. El a declarat într-un interviu pentru Washington Post că și-a crescut fiul într-o familie de patrioți, într-o suburbie a statului Maryland și că Eduard își iubește țara.

Întrebat ce ar fi putut să declanșeze decizia fiului său de a dezvălui documente strict secrete, acesta nu a știut ce să răspundă. El a precizat că Edward Snowden părea tulburat în ultima vreme și ridicase un adevărat paravan între el și familia lui.

Oricum, și-a sfătuit fiul să rămână în Rusia, pentru că aici ar fi în siguranță. De altfel, Edward Snowden a cerut să i se acorde azil temporar pe teritoriul Rusiei. Nu există deocamdată un răspuns din partea oficialilor de la Moscova. Între timp, Washingtonul cere extrădarea lui Snowden către Statele Unite, unde a fost inculpat pentru spionaj.