Confidenţialitate

TAS i-a redus suspendarea Mariei Şarapova, care va reveni pe teren la primăvară

Maria Şarapova a câștigat procesul cu Federația Internațională de Tenis la Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne și va putea reveni pe teren la primăvară.
Instanța sportivă supremă din Elveția i-a redus rusoaicei suspendarea pentru dopaj de la 2 ani la 15 luni, astfel încât ea va putea juca din nou anul viitor de la sfârșitul lunii aprilie. Fosta lideră mondială câștigatoare a 5 turnee de Grand Slam, a fost suspendată la 26 ianuarie, după ce a fost depistată pozitiv cu “Meldonium”, medicament care fusese introdus pe lista produselor interzise la începutul acestui an.
În vârstă de 29 de ani, Şarapova a susținut că lua aceste doctorii fiindcă avea un deficit de magneziu și pentru a se proteja de diabet. Cu aceiași substanță au fost depistați însă dopați peste 150 de sportivi din Rusia și spațiu ex-sovietic,-majoritatea ratând Jocurile Olimpice de la Rio.

Totodată luna trecută a izbucnit un alt scandal uriaș, după ce un grup de hackeri au spart site-ul Agenției Mondiale Antidoping și au pus în circulație liste cu sportivi celebrii, care iau medicamente interzise, cu ajutorul unor rețete eliberate pentru diverse afecțiuni. Printre aceștia se numără jucătoarele de tenis Serena și Venus Williams sau conaționala lor americană – gimnasta Simone Biles, medaliată cu aur în Brazilia.