Confidenţialitate

Tarom, al patrulea director în acest an

Ileana Daniela Dragne este noul director general interimar al companiei de stat Tarom, cu un mandat de o lună de zile, au declarat miercuri reprezentanţii acţionarului majoritar al companiei, Ministerul Transporturilor.

În luna septembrie board-ul Tarom i-a prelungit mandatul cu încă o lună directorului general interimar, pilotul Florin Susanu, însă aceasta i-a delegat atribuţiile lui Alexandru Frunză, directorul financiar al societăţii.

Dragne este al patrulea director general al Tarom în acest an, după Florin Susanu, Dan Iulius Plaveti şi Eugen Davidoiu.

 

Demisia lui Davidoiu a venit după ce premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unei verificări de către Corpul de Control al primului-ministru la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii.

Premierul i-a reproşat luna trecută ministrului Transporturilor lipsa de perfomanţă a companiei aeriene, care a încheiat primele şase luni ale acestui an cu pierderi de peste 100 de milioane de lei.

„Avem şi cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit mandatul cu patru luni celui de la Tarom (Eugen Davidoiu – n.r.) şi mi-aţi spus că vă asumaţi, că aveţi încredere în el şi că ştie ce are de făcut. Aşa este?”, l-a întrebat premierul pe Răzvan Cuc, acesta dându-i dreptate.

Tarom estimează că va înregistra în acest an pierderi în valoare de 41,2 milioane lei, în scădere cu 12,3% faţă de nivelul de anul trecut.

Bugetul companiei arată că 2017 ar urma să fie al zecelea an de pierderi pentru Tarom, având în vedere că societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din România, din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi în 2016, după Wizz Air şi Blue Air.