Confidenţialitate

Medicii stomatologi: Tarifele ar putea crește, după redeschiderea cabinetelor | AUDIO

La 15 mai ar urma să își reînceapă activitatea și cabinetele stomatologice. Printre altele, pacienților li va lua temperatura înainte de a începe procedurile.

În plus, persoanele trecute de 65 de ani, sau care suferă de boli cronice, trebuie tratate în prima parte a programului.

Medicul stomatolog Claudiu Lupașcu consideră măsurile ca fiind rezonabile, în condițiile în care și până acum, stomatologii trebuiau să respecte reguli strice de igienă:

“În cabinetele stmatologice, personalul este deja calificat și antrenat în lupta contra transmiterii bolilor. Și majoritatea procedurilor legate de dezinfecție fac parte din practica noastră curentă. În plus, un triaj al pacienților înaintea prezentării la clinică. Și aici apare nevoia colaborării responsabile și din partea pacienților. Și de mai multă răbdare din partea lor, fiindcă vor fi necesare chestionarele legate de starea de sănătate, de deplasări, de contacte cu alte persoane, posibil infectate sau suspecte”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe de altă parte, e foarte posibil că tarifele practicate de cabinetele stomatologice să crească în perioada următoare:

“O mare schimbare, spectaculoasă chiar, este reprezentată de echipamentul de protecție pentru personal. O mască normală costă acum 15 lei. Iar în cazul anumitor manopere, ni se recomandă măști care costă 125 de lei bucata. Este clar că o parte din costuri le vom acoperi prin scăderea marjelor de profit. Dar cu siguranță că o parte se va reflecta și în prețuri. Nu cred că există alternativă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.