Tăriceanu: Toată lumea în România face gargară cu corupția. Numai cu corupţia în gură stau

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu are un nou mesaj critic la adresa sutelor de mii de oameni care au protestat în stradă față de Guvern, care a încercat să modifice legislația penală.

Aflat la Adunarea Comunelor din România, unde au participat mai mulți primari, liderul ALDE a declarat că toată lumea în România face ”gargară cu corupţia”.

Călin Popescu Tăriceanu susține că nimeni în țară nu vorbeşte, de exemplu, despre cauzele acestui fenomen.

Toată lumea în România face gargară cu corupţia. De dimineaţă până seara numai cu corupţia în gură stau. Toată lumea se preocupă de efectele corupţiei, nimeni nu vorbeşte despre cauzele corupţiei din România. Eu cred că, dacă vrem să avem o administraţie care să fie de calitate, cu oameni bine pregătiţi, nu putem să ne imaginăm că îi plătim prost şi să avem şi performanţă. Nici în comunism nu funcţiona ideea asta. Deci, trebuie să existe o legătură directă între salarizare şi calitatea administraţiei”, le-a spus  Călin Popescu Tăriceanu primarilor aflați la Adunarea Comunelor din România.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că în România există o vânătoare de vrăjitoare, aluzie la faptul că foarte mulţi primari sunt anchetați de procurori, iar în final se dovedește că foarte mulți dintre ei sunt nevinovaţi.

”În România de câţiva ani buni este o vânătoare de vrăjitoare. Foarte mulţi primari au trebuit să treacă prin anchete extrem de neplăcute pentru ei, pentru că le-a afectat imaginea publică. Foarte mulţi, în final, s-a dovedit că sunt nevinovaţi. Dar au făcut acest periplu prin faţa televizoarelor pe care îl vedem de câţiva ani de zile şi care are parcă drept scop umilirea unor oameni şi distrugerea elitelor româneşti”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu, citat de news.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS