Tăriceanu, enervat de întrebările jurnaliștilor: Ce înseamnă oamenii? Nu sunteți delegată ca reprezentant al protestatarilor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a enervat, luni, pe jurnaliști, după ce aceștia l-au întrebat în Parlament despre solicitările sutelor de mii de români din stradă privind codurile penale.

Liderul ALDE i-a acuzat pe ziariști că se ”erijează” în purtători de cuvânt ai manifestanţilor și că jurnaliștii îşi asumă cerinţele protestatarilor.

Discuție Călin Popescu Tăriceanu – jurnaliști

Reporter: Oamenii consideră că subiectul nu este încheiat, pentru că măsurile din…

Tăriceanu: Ce înseamnă oamenii?

Reporter: Oamenii din stradă. Oamenii din pia…

Tăriceanu: Sunteți cumva delegat de cineva?

Reporter: Absolut deloc, încerc să-mi fac meseria, încerc să-i ascult pe oamenii din piaţă şi pe dumneavoastră în aceeaşi măsură.

Tăriceanu: Nu. Eu vă rog ceva. Sunteți ziarist, puteți să vorbiți în nume propriu. Nu am nicio problemă.

Reporter: Nu pot să vorbesc în nume pro…

Tăriceanu: Nu. Dacă aţi avea o delegaţie din partea unui grup atunci, sigur, nu am nicio problemă.

Reporter: Aveți idee ce se strigă în stradă, în Piața Victoriei?

Tăriceanu: Vreau să vă rog ceva. Haideţi fiecare să ne facem meseria în mod corect. Adresaţi-vă întrebarea, nu trebuie să îmi spuneţi… Dumneavoastră eu bănuiesc că reprezentanţi un post de radio sau de televiziune. Vorbiţi ca ziarist şi nu am niciun fel de problemă şi vă răspund.

Alt reporter: Este o întrebare perfect legitimă.

Tăriceanu: Nu am spus că întrebarea nu-i legitimă. Eu am spus altceva: nu vă erijaţi în purtătorul de cuvânt al unora care nu v-au mandat. (…) Staţi puţin, dar dvs. nu sunteţi delegată ca reprezentant al protestatarilor. Reprezentaţi un suport media, vorbiţi în numele lui și nu am nicio problemă. Spuneți-mi care este întrebarea.

Reporter: Întrebarea era că există voci care spun că fondul problemei nu s-a rezolvat. Măsurile din  ordonanță se vor regăsi în proiecte de lege în Parlament.

Tăriceanu: Dar să ştiţi că nu puteţi dumneavoastră să contestaţi dreptul unui parlamentar, dacă vrea să depună un proiect de lege. Depăşim orice discuţie rezonabilă.

În final, iritat de întrebări, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a plecat brusc din mijlocul jurnaliştilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS