Târgul Mărţişorului, la Muzeul Ţăranului Român

Târgul Mărţişorului de la Muzeul Național al Ţăranului Român așteaptă, de joi, vizitatorii cu o ofertă bogată prin unicitatea şi diversitatea obiectelor.

La fel ca în anii trecuţi, printre participanţii la târgul de anul acesta se numără şi şcoli, fundaţii, asociaţii, organizaţii care desfăşoară acţiuni cu caracter umanitar şi sprijin pentru categorii defavorizate.

Oferta gastronomică rămâne un susţinător al micilor producători, care vor veni cu produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucătărie naturală, chiar dacă zona reprezentată este rurală sau urbană: turtă dulce din Harghita şi Argeş, prăjiturele de casă şi alte produse de patiserie din Alexandria, Baia Mare şi Buzău, miere şi dulceţuri din Ilfov, ceaiuri şi plante de leac din Dâmboviţa, dar şi mere sau fructe uscate, precizează sursa citată.

Preţul biletului de intrare la târg costă 8 lei (adulţi), 4 lei (pensionari) și 2 lei (elevi şi studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor).

Preluat de lumea urbană la început de secol XX şi devenit modă, purtat drept colier şi podoabă, ţinut la piept sau la mână, primit ca suvenir sau, mai nou, cadou, mărţişorul supravieţuieşte în diferite forme până în contemporaneitate, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la mărţişorul virtual, spun reprezentanţii MNȚR.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS