Confidenţialitate

Târgu-Jiu: Un profesor a fost trimis în judecată pentru înșelăciune | AUDIO

Un profesor din Târgu-Jiu a fost trimis în judecată pentru înșelăciune. Cadrul didactic, care deține o fundație, organiza tabere pentru elevi la prețuri atractive și apoi nu-și onora serviciile promise. Procurorii susțin că profesorul ar fi beneficiat astfel de 150.000 de euro.

În rechizitoriul transmis judecătorilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu susțin că profesorul a păcălit 326 de persoane în perioada ianuarie-iunie 2019 cu excursii și vacanțe exotice la prețuri atractive.

Deplasările erau organizate în Europa, America și Asia. Ancheta a început în urmă cu 2 ani când 150 de elevi au fost în tabere organizate în New York și Tokyo și abandonați în aeroporturile din străinătate.

Anchetatorii au descoperit că sumele de bani încasate erau folosite în scop personal de profesor în loc să plătească serviciile promise în sejururi.

Ar fi încasat ilegal aproape 150.000 de euro, sumă reținută ca prejudiciu. Profesorul care preda istorie activa și în cadrul unei școli de prestigiu din Târgu-Jiu, iar după ce procurorii au început ancheta, s-a transferat la o școala din București.

Autor: Gabriela Mladin

Sursa foto: Unsplash / Tingey Injury Law Firm

Citește și: Poliție: Președintele Iohannis nu a fost sancționat pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL deoarece nu a existat o sesizare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.