Confidenţialitate

Târgu-Jiu: Centru de vaccinare anti-Covid, amenajat lângă operele lui Constantin Brâncuși din Parcul Central

Un centru de vaccinare anti-Covid va fi amenajat în Parcul Central de la Târgu-Jiu, lângă operele lui Constantin Brâncuși. Autoritățile vin, astfel, cu soluția de vaccinare și pentru turiștii care ajung să viziteze în weekend Poarta Sărutului și Masa Tăcerii.

Vaccinarea în parc va fi la liber, fără o programare iniţială. Turiştii care vin în vizită la operele lui Constantin Brâncuși se pot imuniza cu ser de la Pfizer/Biontech.

Centrul va fi deschis în acest weekend, când sunt așteptați să viziteze monumentele mii de turiști. Un alt centru de acest fel va fi deschis în mall-ul din Târgu Jiu.

Centrele vor funcţiona în intervalul 8.00-20.00 în Parcul Central, iar în mall în funcţie de programul centrului comercial.

După 28 de zile, aceleaşi echipe vor reveni pentru efectuarea rapelului celor care se vor vaccina în aceste puncte.

De asemenea, turiştii care se vor afla în parc şi se vor vaccina vor putea face rapelul în localităţile de domiciliu.

Problema în acest moment o reprezintă personalul medical, în special medicii care nu și-au arătat, încă, intenția de a participa la această campanie de vaccinare.

Pentru cele două centre este nevoie de doar 8 medici, pe care DSP încă îi caută. Schema cu registratori și asistenți este deja completă.

  • Gabriela Mladin