Confidenţialitate

Târgu-Jiu: Bradul de 100.000 de euro, cumpărat acum 9 ani, trebuie plătit integral de 5 angajați ai primăriei, plus penalități | AUDIO

Bradul de 100.000 de euro, achiziționat la Târgu-jiu în urmă cu 9 ani, trebuie achitat integral de 5 angajați ai primăriei. Curtea de Apel din Craiova a decis definitiv ca angajații care au solicitat această achiziție să pună banii din propriile buzunare plus penalități.

Judecătorii Curții de apel din Craiova au decis, prin hotărâre definitivă, ca 5 angajați ai primăriei Târgu-jiu să plătească bradul, achiziționat în urmă cu 9 ani, din banii publici cu suma de 100.000 de euro.

În plus, au fost stabilite și penalități de 60.000 de euro, astfel încât, fiecare dintre cei 5 funcționari ai primăriei trebuie să achite câte 32.000 de euro.

Achiziția ilegală a fost stabilită de Curtea de Conturi în urmă cu 2 ani care a decis recuperarea sumelor de la persoanele găsite vinovate. Actualul primar a emis dispozițiile de impunere a banilor, dar funcționarii au atacat in instanță documentele. Judecatorii le-au respins cererile definitv.

Acum, Primăria Târgu-Jiu trebuie să recupereze banii, emițând, din nou deciziile de impunere a sumelor de la funcționari care, după achitare, devin proprietarii bradului. În 2013, achiziția bradului de Crăciun a fost considerată cea mai scumpă de până atunci.

Sursa colaj foto: Facebook / Vio Viorel / Raluca Blendea

Citește și: Peste 1 milion de litri de motorină, furați pe parcursul a 3 ani de aproximativ 100 de angajați ai depoului de locomotive din Timișoara | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.