Confidenţialitate

Ministrul Mediului confirmă că DNA a descins la Apele Române

Direcția Națională Anticorupție a deschis dosar penal pe tema angajărilor politice la Apele Române, după ce, luni, jurnaliștii de la Recorder au scris că și la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, unde este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, a fost angajată o fostă chelneriță.

În exclusivitate, la Europa FM, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat că angajații de aici s-au trezit cu procurorii la ușă:

Azi-dimineață am avut o situație neplăcută la Apele Române, avem un control de la DNA. Este o situație neplăcută, care izvorăște din acele angajări faimoase, publice. În momentul în care începe ancheta penală, anchetele administrative fac un pas înapoi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, mai spune că a cerut o listă cu toate persoanele angajate politic la instituțiile din subordine. Ministrul Mediului urmează să participe în această seară la emisiunea Piața Victoriei, cu Tudor Mușat.

Vă reamintim, miercuri dimineață, Florin Cîțu a anunțat că a trimis Corpului de Control să investigheze situația de la Apele Române.

Deși lider PNL, premierul Florin Cîțu spune că în mandatul său, a cerut “ profesionalism, integritate, competență și transparență.

“Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcții publice, profesioniști, fară nepotisme, fară conflict de interese” a transmis premierul pe contul său de Facebook.

Faptul că premierul a trecut la fapte și a trimis corpul de control la Apele Române, poate fi un semn de normalitate, spune unul dintre autorii anchetelor Recorder, Alex Nedea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.