Tămăduire pe Internet. O falsă măicuță a ajuns la Poliție

Înșelătorii pe internet făcute de o falsă măicuță cu așa-zise puteri tămăduitoare. Este cazul care a ajuns în atenția polițiștilor prahoveni. Aceștia au audiat-o astăzi pe respectiva măicuță, pe iubitul acesteia și pe alți doi complici.

Prejudiciul se ridică la 115.000 lei.

 

Falsa măicuță, cu numele Ștefania, își făcuse cont pe Youtube, unde a postat un număr de telefon la care cei interesați puteau suna pentru a-i solicita ajutorul. Potrivit anunțului, călugărița oferea o gamă largă de servicii: deschidea cartea sfântă, aducea persoana iubită înapoi, dezlega farmece, lecuia beția și alte boli.

Toate serviciile erau oferite online, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, Marian Popescu.

”Nu s-au întâlnit niciodată față în față și toate prestările acestea de servicii aveau loc în mediul virtual. De cele mai multe ori și în fața unei camere web.”, a declarat Marian Popescu.

Femeia pretindea că este măicuță la diverse mănăstiri în funcție de zona din care era victima. Până acum, polițiștii au identificat trei victime; una dintre ele este o femeie din SUA, care a plătit nu mai puțin de 27.000 de dolari. Anchetatorii se așteaptă ca numărul celor înșelați să fie mai mare.

Internetul abundă în astfel de anunțuri. De aceea, polițiștii le recomandă oamenilor să nu se lase înșelați:

”Poliția nu a identificat până acum vreo astfel de tămăduitoare care să garanteze pentru serviciile pe care pretinde că le prestează. Recomdăm cu căldură tuturor cetățenilor să nu dea crezare unor astfel de anunțuri.”, a mai spus Marian Popescu.

Și pe rețelele de socializare găsim numeroase conturi care includ și cuvântul ”tămăduitoare”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS