Confidenţialitate

Taj Mahal, redeschis pentru turiști

În India, s-a redeschis mausoleul Taj Mahal, una dintre cele mai importante atracții turistice din lume.

A fost închis timp de 6 luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Dacă până la izbucnirea pandemiei 70 de mii de oameni îi treceau pragul în fiecare zi, acum celebrul mausoleu din marmură va putea fi vizitat de doar 5.000 de persoane zilnic.

Înainte ca mausoleul să își deschidă porțile, întreg campusul a fost igienizat și toți angajații de la Taj Mahal poartă măști, viziere și mănuși.

Turiștilor li se măsoară temperatura la intrare și li s-a recomandat să respecte distanțarea și să folosească metode de plată digitale pentru a-și cumpăra bilete. Selfie-urile sunt permise, dar nu și fotografiile de grup.

India a raportat până acum peste 5 milioane de cazuri de coronavirus și peste 87 de mii de decese, iar regiunea în care se află celebrul monument este a 5-a din țară cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire.

Mulți se tem că redeschiderea Taj Mahal ar putea duce la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, în condițiile în care mausoleul în sine este un spațiu închis, fără ventilație, a mărturisit pentru BBC un jurnalist din India care a asistat la redeschiderea monumentului.

El susține că totul va depinde de modul în care autoritățile vor veghea ca măsurile de siguranță să fie respectate, mai ales când grupurile mari vizitează acest obiectiv turistic și petrec mult timp, atât în interior, cât și în grădinile care înconjoară mausoleul.