Confidenţialitate

Tablouri de quilling realizate de copii cu vârste între 4 și 12 ani, expuse la Biblioteca Județeană din Brăila

O expoziție mai puțin obșinuită are loc în această perioadă la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” din Brăila. Copii cu vârste între 4 și 12 ani au realizat peste 40 de tablouri de quilling în ultimele luni, cu personajele din desenele animate preferate.

minion

 

Quilling este o artă prin care benzi din hârtie sunt rulate, ondulate, franjurate sau spiralate cu ajutorul unui ac, apoi lipite unele de altele pentru a forma diverse modele decorative: tablouri, felicitări, și chiar ornamente 3D.

urs

Monica Andrei, o tânără din Brăila, a descoperit și ea această pasiune în perioada în care a stat acasă cu copiii săi. Apoi, împreună cu soțul ei, Ștefan, au trecut la un alt nivel și au deschis un atelier ”Quilling by Monica” unde copiii învață această artă.

”Povestea începe imediat după ce ai făcut prima bobină. Începând cu acea bobină poți să creezi o lume întreagă. Noi am reușit să ne facem un stil de viață din acest lucru. Facem ateliere de creație cu copiii din Brăila. Lucrăm chiar și cu copii de la 4 -5 ani”, povestește Ștefan, soțul Monicăi.

jerrytom

Pe lângă atelierele organizate în weekend, soții Andrei merg și în școlile din Brăila, unde copiii practică această artă după ore.

”Ținem ateliere în școli, după ore. Este ca un opțional. Toți copiii care participă la aceste ateliere sunt atrași de această artă. Avem ateliere sâmbăta de șase ore, aprope o zi de muncă, dar pentru că este relaxant, copiii nu se plictisesc.”

catel

 

 

Expoziția de la Biblioteca Județeană din Brăila poate fi văzută până la sfârșitul acestui an școlar.

”Ceea ce se întâmplă la bibliotecă este unicat în România. E vorba de o muncă de peste trei luni de zile în dreptul fiecărui copil. E vorba de o expoziție de peste 40 de tablouri realizate de copii cu tema Disney  – Winnie the Pooh, Mickey Mouse etc.”, a mai spus Ștefan Andrei.

minnie

Potrivit acestuia, copiii își dezvoltă mai multe aptitudini practicând quilling-ul. ”Își dezvoltă, între multe altele, răbdarea, dar și concentrarea”, mai spune Ștefan.

copiiquilling 4quillingcainequilling 3