Tabără a tinerilor social-democrați, plătită din banii Ministerului Tineretului. Dosarul, trimis în judecată

Un fost director în cadrul Ministerului Tineretului a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu: a plătit din banii ministerului o tabără a organizației de tineret a PSD.

În acte, pe lista participanților, apăreau studenții unei facultăți din Pitești.

Faptele ar fi fost comise în 2013, când ministru al Tineretului și Sportului era Nicolae Bănicioiu, cel care a și condus organizația de tineret a PSD.

Procurorii spun că șeful Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul ministerului Tineretului,  Cristian Meleșteu a plătit 14.000 de lei din banii instituției pentru o tabără de 3 zile la munte, la care participanți au fost peste 100 de reprezentanți ai organizației de tineret a PSD. Ministerul Tineretului le-a plătit masa și cazarea la două hoteluri din Poiana Brașov.

Pe lista participanților, erau trecuți însă studenții unei facultăți din Pitești, oraș în care Cristian Meleșteu a deținut funcția de director al Casei de Cultură a Studenților.

Procurorii spun că fostul angajat al ministerului Tineretului a fost sprijinit de alte două persoane, Georgiana Drăghici și Doru Bălășoiu. Aceștia au obținut datele studenților de la facultatea din Pitești și ulterior le-au falsificat semnăturile.

Ministerul Tineretul s-a constituit parte civilă în acest dosar care se va judeca la Tribunalul București.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare