T. Melescanu: Legea actuala nu permite infiintarea unor sectii noi de votare

Noul ministru de Externe s-a întâlnit, în această dimineață, cu reprezentanții Biroului Electoral Central.

Legislația actuală nu permite înființarea de noi secții de votare în străinătate în turul al doilea al alegerilor, spune noul ministru de Externe.

Teodor Meleșcanu s-a întâlnit în această dimineață cu reprezentanții Biroului Electoral Central.

‘În mare măsură, pe legislația actuală nu este posibil (să se înființeze noi secții -n.r.). Se vor face derogări, dacă se vor găsi modalități de modificare, atunci putem discuta. Dacă nu, ne vom concentra pe măsurile care privesc fluidizarea votului’, a spus Meleșcanu, întrebat dacă la cel de-al doilea tur al alegerilor va fi suplimentat numărul secțiilor de votare din diaspora.

Meleșcanu a spus, potrivit Mediafax, că le-a prezentat reprezentanților Biroului Electoral Central o serie de propuneri, iar aceștia au solicitat ca toate propunerile formulate să fie cuprinse într-un document scris, care va fi trimis în cursul acestei zile.

‘În legătură cu acest document, BEC va exprima puncte de vedere despre ceea ce putem să facem și ceea ce nu putem să facem’, a spus ministrul de Externe.

Întrebat dacă în acest moment nu este ‘clar’ dacă se pot înfiinţa noi secţii de votare, Meleşcanu a replicat: ‘E foarte clar că nu e clar încă în acest moment’.