Sylvain Auzou, noul director artistic al Festivalului Internațional de Film București

Sylvain Auzou, directorul secțiunii Venice Days, din cadrul Mostrei Venețiene, este noul director artistic al Festivalului Internațional de Film București.

Acestea nu este primul său contact cu BIFF, la ediția din 2010 fiind membru al juriului.

Anul acesta, juriul secțiunii principale este condus de Marie Pierre Duhamel Muller. Cu o experiență îndelungată și variată în diferite ”departamente” ale producției cinematografice, Marie Pierre Duhamel Muller este producător la prestigioasa companie ”Pathe”, după ce, până în 2014 a fost membru al comitetelor de selecție pentru Venezia Mostra del Cinema și pentru Roma IFF (2005-2014).

Din juriu face parte şi Cristian Tudor Popescu. Profesor la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, Cristian Tudor Popescu a publicat cărți despre evoluția artei a șaptea în România, a avut o longevivă emisiune tv, în care prezenta filmele pe care le alegea și, fără dubii, este o voce foarte distinctă pe ”platoul” cinematografiei românești.

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va desfășura între 18 și 23 aprilie, la Institutul Francez (Cinema „Elvira Popescu”), si Muzeul Tăranului Român (Cinema Muzeul Țăranului), unde vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, gale, „workshop-uri”, „master-classes” etc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS