Sute de manifestanti turci au atacat azi-noapte consulatul Israelului de la Istanbul

Potrivit Agenției France Press, forțele de ordine au intervenit în masă pentru a-i opri.

După 10 zile de raiduri în Fâșia Gaza, în urma cărora au murit 240 de oameni, Israelul a lansat aseară și o operațiune terestră.

Guvernul israelian a ordonat armatei să lanseze operațiunea terestră cu scopul de a lovi infrastructurile teroriste ale Hamas.

În același timp, armata bombardează extrem de intens Fâșia Gaza prin aer, mare și prin tiruri de tunuri la frontieră.

Între timp, în Instanbul, participanţii la mitingul de ieri au aruncat cu pietre și au spart geamurile reprezentanţei israeliene situate în cartierul Levant, pe malul european al megalopolisului.

Aceștia s-au reunit la apelul unor organizaţii proislamiste, cu scopul de a denunţa operaţiunile militare ale Israelului în Fâşia Gaza.

Unii manifestanţi au încercat să pătrundă în incinta complexului, purtând steaguri palestiniene.

Poliţia antirevoltă, mobilizată în număr mare, a intervenit în mai multe rânduri, cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, pentru a-i împrăștia pe manifestanţi, care au scandat: ‘Israelule asasin, pleacă din Palestina!’ sau ‘Evreu asasin!’.

La Ankara, numeroşi deputaţi din cadrul partidului islamo-conservator aflat la putere în Turcia și un important promotor al cauzei palestiniene, au manifestat la sediul Ambasadei Israelului. Și deputaţi din cadrul opoziţiei au făcut același lucru.

Premierul Erdogan a catalogat bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza drept o ‘tentativă sistematică de genocid’ asupra palestinienilor.