Confidenţialitate

Sute de litri de reactivi chimici, confiscați

Mai multe sute de litri de reactivi au fost confiscați de polițiști, în urma perchezițiilor făcute joi în București și județele Ilfov, Brașov și Dâmbovița într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și trafic de produse sau substanțe toxice.

Este vorba despre dosarul care vizează o firmă bănuită că ar fi vândut unor spitale de stat  si private reactivi chimici  care nu ar îndeplini condițiile de conformitate.

Potrivit Poliției Capitalei, în urma perchezițiilor a fost identificată și sigilată o cantitate de aproximativ 80 de litri de reactivi medicali. De asemenea, a fost ridicată cantitatea de 250 de litri de reactivi chimici care nu se mai aflau în termenul de valabilitate.

Pentru toți reactivii medicali identificați s-au prelevat probe ce urmează a fi expertizate în vederea stabilirii calității și conformității”, au transmis polițiștii.

Din 2017 și până în prezent, reprezentanții unei firme ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate (reactivi chimici și aparate medicale), precum și faptul că ar deține, produce și pune în circulație produse și substanțe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfășoare astfel de activități.

Conform polițiștilor, reactivii chimici vizați sunt utilizați în analize de laborator, atât în unități spitalicești de stat, cât și private, existând suspiciunea că nu indeplinesc condițiile de conformitate în ceea ce privește termenele de valabilitate și destinația.