Sute de fani au intampinat-o aseara pe Simona Halep, la aeroport

Halep s-a declarat mulţumită de performanţă şi de faptul că le-a adus bucurie românilor.

Mai emoţionată decât înaintea finalei, după cum a mărturisit, ea le-a mulţumit tuturor celor care au susţinut-o în confruntarea pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

Halep s-a declarat mulţumită de performanţă şi de faptul că le-a adus bucurie românilor.

Începând de astăzi urcă pe poziţia a 3-a în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis ale lumii.

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, duminică, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, că va continua colaborarea până la sfârşitul anului cu antrenorul belgian Wim Fissette, alături de care se pregăteşte din luna ianuarie.

‘Voi continua colaborarea cu antrenorul Wim Fissette până la sfârşitul anului’, a spus Halep când a fost întrebată dacă va prelungi contractul cu antrenorul belgian scadent la începutul acestei luni.

Simona Halep a afirmat că a primit sfaturi de la fostul tenisman Ion Ţiriac înainte de finala cu Maria Şarapova. ‘În timpul meciurilor nu sunt admise sfaturile, dar domnul Ţiriac mi-a spus înainte de meci că trebuie să stau aproape de linie ca să o pot învinge pe Maria Şarapova’, a menţionat jucătoarea.

Jucătoarea română nu a dorit să comenteze arbitrajul din finala de la Roland Garros, dar a spus că a învăţat din acest meci cum să treacă peste anumite momente. ‘Sincer nu prea am comentarii despre acest subiect (n.r. – maniera de arbitraj din meciul cu Şarapova) pentru că nu prea cunosc foarte bine regulile. Dar părerea mea este că Maria a stat destul de mult înainte să servească. Iar arbitrajul de la mingea de la 4-4 în decisiv, eu am crezut că o să se repete pentru că am atins mingea, dar regula este că trebuie să o dau peste fileu. Aşa mi-a spus arbitrul în teren. Acest lucru m-a afectat un pic, dar am învăţat din acest moment important, iar data viitoare o să trec mai bine peste’, a explicat Halep.

Ea a adăugat că o să muncească şi mai mult pentru a juca şi alte finale de Grand Slam. ‘Sper să fie o următoare finală de Grand Slam. Nu este uşor. Nu înseamnă că dacă acum am jucat finala va trebui să joc finale la toate grand slam-urile. Este un sport foarte greu, eu o să muncesc mai mult ca să ajung şi mai sus. Acest turneu mi-a dat multă încredere că pot să joc un tenis frumos. M-am bucurat că în finală nu am avut emoţii foarte mari şi că am putut să joc ceea ce mi-am dorit. Am fost foarte aproape să câştig această finală, poate că a fost vorba şi de neşansă la unele mingi, dar am luat doar lucrurile pozitive’, a menţionat jucătoarea.