Sute de angajati au protestat astazi la combinatele chimice din Slobozia si Turnu Magurele

La Slobozia, angajaţi au întrerupt lucrul in aceasta dimineaţă şi protestează în faţa combinatului, nemulţumiţi că ei şi colegii lor nu şi-au mai primit salariile de două luni.

Muncitorii care au intrat dimineaţă in schimbul unu au întrerupt lucrul şi au declanşat un protest spontan în faţa combinatului, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit salariile dinainte de Paşte. Lor li s-au alăturat şi colegii care au ieşit dimineaţă din schimbul trei.

Ieri, angajaţii combinatului au pichetat Prefectura Ialomiţa, avand autorizaţie şi pentru ziua de astăzi.

Prefectul judeţului Ialomiţa, Gigi Petre, a declarat că o delegaţie a protestatarilor i-a înmânat un memoriu în care îşi cer drepturile salariale, dar şi modificarea legislaţiei în domeniul muncii.

Un protest similar are loc astăzi şi la combinatul de la Turnu Măgurele, tot din cauza restanţelor salariale.

Aproximativ 300 de oameni au blocat drumul de acces spre combinat. Ei cer demisia conducerii combinatului, unul din motive fiind întârzierea plății salariilor. Protestatarii spun că nu au mai primit salariile și bonurile de masă de două luni. Liderul sindical Octavian Ciobanu a spus ca oamenii se vor întoarce la muncă doar în momentul în care își vor primi salariile.