Sute de admiratori, la catafalcul Regelui Mihai

Joi este prima dintre cele 3 zile de doliu național decretate în onoarea defunctului Rege Mihai I, stins din viață la vârsta de 96 de ani, revenit miercuri în ţară pentru totodeauna.

Sicriul cu trupul său neînsufleţit a fost depus la Palatul Regal din Bucureşti, după cele câteva ore în care a poposit la Castelul Peleş, unde Majestatea Sa a copilărit. Drapelul va rămâne acolo coborât în bernă pentru 40 de zile.

Cortegiul a intrat în Bucureşti pe sub Arcul de Trimf, în aplauzele a sute de persoane, care au aruncat flori înspre cortegiu și au fluturat drapele tricolore.

Până spre miezul nopţii, admiratorii s-au putut reculege la catafalcul din Sala Tronului. În Palatul de pe Calea Victoriei, Regele Mihai a depus jurământul şi, mai apoi, a fost silit de comunişti să abdice. Porţile se vor redeschide, joi dimineaţă, începând cu ora 8.00.

Curtea Palatului Regal s-a umplut de flori şi lumânari.

Mihai I va fi înmormântat sâmbătă la Curtea de Argeş, după o slujbă religioasă la Patriarhie.

La funeralii sunt aşteptaţi membri ai mai multe case regale din lume.

Charles, moştenitorul Coroanei Britanice, va ajunge sâmbătă în România, după cum a anunţat ambasadorul Paul Brummell.

Simeon al Bulgariei, Juan Carlos şi Sofia ai Spaniei şi Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei se numără printre capetele încoronate care îl vor conduce pe ultimul drum pe Mihai I.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS