Suspectul de Ebola, inginer in Nigeria; specialistii romani nu se grabesc sa dea un verdict

Surse medicale sustin ca suspectul de Ebola a lucrat în Nigeria ca inginer în domeniul energiei eoliene. El ar fi stat într-un birou din capitala Abuja, situata în centrul ţării…in vreme ce focarul infecţiilor cu Ebola din Nigeria este localizat în sudul ţării, în zona celui mai populat oraş – Lagos.

De altfel, specialistii de la Institutul ‘Matei Balș’ din Capitala nu se grabesc sa-l declare pe barbatul din Ploiesti ‘suspect de Ebola’. Managerul Institutului, Adrian Streinu Cercel precizeaza ca deocamdata i se vor face mai multe analize, intrucat pacientul are simptome similare si cu alte afecțiuni.

Dacă se ridică suspiciunea de Ebola, atunci vor fi trimise probe în Germania, pentru că acolo este singurul laborator acreditat pe acet caz la nivel european. Răspunsul s-ar putea da între trei și șapte zile. Calea de transmitere este numai prin contact direct cu saliva sau sânge. Virusul nu se transmite pe cale aerogenă. Deocamdată, nu se pune verdictul de Ebola, precizeaza profesorul Streinu-Cercel.