Sus cortina! / ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” – premieră la Teatrul Național București – VIDEO

Spectacolul ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, montat de regizoul Bobi Pricop, va fi prezentat în avanpremieră pe 2 februarie, la Teatrul Național București. Premiera oficială este programată pe 3 și 6 februarie în Sala Pictură a TNB. Amănunte – la ora 16.50, în rubrica ”Sus cortina!”, la Europa FM.

Spectacolul prezintă povestea lui Christopher John Francis Boone (interpretat de Ciprian Nicula), un baiețel de 15 ani care suferă de sindromul Asperger, o formă de autism. Christopher are o memorie fotografică. Înţelege matematica. Înţelege ştiinţa. Ceea ce nu poate înţelege el sunt oamenii. El nu visează. El calculează, analizează, cântăreşte, măsoară, observă şi percepe viaţa prin filtrele nepoetizate ale logicii.

Christopher este un adolescent special care se defineşte drept un „matematician cu oareşce dificultăţi comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care ştie sigur că uciderea câinelui Wellington cu o furcă este misterul pe care doar micile lui celule cenuşii îl pot dezlega.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Regizorul Bobi Pricop a pus în scenă la TNB adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, după best-sellerul lui Mark Haddon, roman vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume şi distins cu 17 premii literare prestigioase.

Bobi-Pricop-3

Regizorul Bobi Pricop la ”Sus cortina!”, despre ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”:

Un spectacol între comedie şi dramă, ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” este rezultatul colaborării dintre Bobi Pricop și unul dintre cei mai inventivi scenografi ai ultimilor ani, Adrian Damian. Deocrul , format din oglinzi, alătri de jocul de lumini și videoproiecții (Dan Adrian Ionescu și Mizdan Negatron) , alcătuiesc atmosfera în care un actor tânăr, Ciprian Nicula (nominalizat în 2015, la premiile Uniunii Teatrale – UNITER, la categoria Debut), joacă partitura principală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Distribuția spectacolului: Ciprian Nicula, Emilian Oprea, Ana Ciontea, Rodica Ionescu, Carmen Ungureanu.

Decorul: Adrian Damian, video Dan Adrian Ionescu & Mizdan Negatron

Costumele: Liliana Cenean

Muzica: Alexei Turcan

Light design: Andrei Florea

O intamplare 2

Informații despre spectacol puteți găsi și pe pagina de facebook a spectacolului – www.facebook.com/ointamplareciudatacuuncainelamiezulnoptii sau pe site-ul www.tnb.ro.

O intamplare ciudata

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS