”Sus cortina!” / Mariana Mihuț și Șerban Pavlu în ”Cutia Pandorei” – sâmbătă & duminică (23-24 ianuarie), la Teatrul Bulandra

Regizat de Felix Alexa și avându-i în distribuție pe Mariana Mihuț și Șerban Pavlu, „Cutia Pandorei” oferă o incursiune în universul unor personaje care trec cu naturalețe de la candoare la cruzime sau de la tandrețe la crimă. Amănunte – vineri, 22 ianuarie, la ora 16.50, în rubrica ”Sus cortina!”, la Europa FM.

În urma deciziei de închidere a sediului din strada Batiște, „Cutia Pandorei”, noul spectacol produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, va avea primele reprezentații din 2016 la Sala Izvor (Liviu Ciulei) a Teatrului Bulandra, pe 23, 24 si 31 ianuarie, de la ora 19:00.

Felix Alexa, unul dintre cei mai de succes regizori români, aduce pe scenă un spectacol despre iluzia fericirii, care îi prilejuiește Marianei Mihuț un recital de excepție. Un rol puternic, alături de multe altele, care intră în colecția celor interpretate pe scena de la Teatrul ”L.S. Bulandra”. Într-un interviu pentru Europa FM, Mariana Mihuț a vorbit despre moștenirea pe care i-a lăsat-o actrița Lucia Sturza Bulandra, actriță și fondatoare a teatrului ce-i poartă numele (amănunte – AICI):

(ilustrație: fragmente din spectacolul ”O batistă în Dunăre”, de Dumitru Radu Popescu,  montarea lui Ion Cojar din 1996; Mariana Mihuț alături de Leopoldina Bălănuță și Ileana Stana Ionescu).

O comedie neagră plină de suspans, o producție teatrală tulburătoare despre ratare și obsesia trecutului, care îi surprinde pe spectatori prin stări emoționale extreme și un final neașteptat. ”Pentru Mariana Mihuț am ales să montez Cutia Pandorei”, spune regizorul Felix Alexa.

M-au atras întotdeauna actorii pasionali, care se consumă intens pe scenă, la fiecare repetiţie. Actori care se dăruiesc cu voluptate, fără să se menajeze. Dar şi texte care să le prilejuiască unor astfel de actori cu posibilităţi nebănuite, roluri care să fie nu numai suprinzătoare, dar şi repere pentru un fel de a înţelege profund teatrul. Teatrul ca mod de a trăi intens. Mariana Mihuţ este o astfel de actriţă, un artist complex, care te poate surprinde la fiecare repetiţie cu noi nuanţe, cu o privire, cu o explozie neaşteptată de energie sau alteori cu tristeţea cea mai adâncă, exprimată însă atât de subtil. Pentru ea am ales să montez „Cutia Pandorei”, un text ce jonglează permanent cu nuanţe de umor negru şi multiple stări sufleteşti. Alături de ea, un actor de forţă al tinerei generaţii, Şerban Pavlu, pe care mă bucur că, acum foarte mulţi ani, îl debutam la TNB, încă student, care mă surprinde şi acum cu talentul şi maturitatea sa. Felix Alexa

4-1024x681 5-1024x680 6-1024x681 7-1024x680

 


 

„Cutia Pandorei” este o piesă scrisă de Katalin Thuroczy, o cunoscută autoare maghiară care a semnat peste 50 scenarii pentru de teatru, traduse în toată lumea. A scris scenarii de film și televiziune și a primit numeroase premii prestigioase în Ungaria și în străinătate.

Traducerea: Anamaria Pop

Cu: Mariana Mihuț şi Șerban Pavlu

Scenografia:  Andrada Chiriac

Regia, ilustrația muzicală și lighting design: Felix Alexa

Asistent regie și regie tehnică: Cristina Giurgea

Durata spectacolului: 1h 20minute