Confidenţialitate

Surse ONAC: Primele teste de salivă COVID pentru elevi ar putea ajunge în școli după 19 noiembrie. Cîmpeanu a spus vineri că ajung săptămâna viitoare | AUDIO

Primele teste de salivă pentru depistarea SARS-CoV-2 la elevi ar putea ajunge cel mai devreme în școli, după 19 noiembrie, susțin pentru Europa FM, surse din cadrul Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate. Și asta din cauză că încă mai sunt 3 etape și proceduri de urmat pentru ca primul lot de teste, 9 milioane de bucăți, să fie livrat către IGSU și apoi la școli.

Asta deși, anterior, în această dimineață, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a explicat că testele, care ar trebui să fie un filtru în școli, vor ajunge la elevi chiar de săptămâna viitoare.

Luni vor fi semnate contractele subsecvente pentru lotul I, marți pentru lotul II. Urmează o perioadă de cinci zile pentru depunerea scrisorilor de garanție bancară, apoi urmează livrările. Din momentul în care DSU primeștele testele, am fost asigurat că în 24 de ore ajung în tot teritoriul țării”, a spus Sorin Cîmpeanu vineri, 5 noiembrie 2021.

Întrebat în cât timp vor ajunge testele în școli, Sorin Cîmpeanu a spus că: „Am făcut deja acest calcul și știm că de săptămâna viitoare ele vor ajunge în școli”.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Testele de salivă vor fi disponibile în toate școlile din România începând de săptămâna viitoare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.