Confidenţialitate

Surse oficiale Europa FM: România a anunțat NATO despre candidatura lui Klaus Iohannis la funcția de secretar general al Alianței | VIDEO

România a notificat ceilalți membri NATO că vrea să-l nominalizeze pe Klaus Iohannis drept candidat la funcția de secretar general al NATO, confirmă surse oficiale pentru Europa FM. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Mihai Constantin, a vorbit joi seara, 22 februarie 2024, despre candidatura lui Klaus Iohannis la funcția de secretar general al NATO, în cadrul unui briefing de presă susținut la finalul ședinței de Guvern: „dacă vom avea informații publice despre asta, cu siguranță le voi putea comunica”.

Mihai Constantin: „Este un subiect de interes, nu numai în România, evident, dar în clipa de față în numele Guvernului nu am date pentru a comunica pentru acest subiect”

Mihai Constantin: „Am văzut, cred că împreună cu dumneavoastră până la urmă. Este o dezvoltare a unui subiect chiar în această după-amiază despre ce se va întâmpla cu viitorul secretar general al NATO. Cine va ocupa această poziție. Am fost întrebat și de alți colegi de-ai dumneavoastră, inclusiv care scriu pentru presa internațională. Este un subiect de interes, nu numai în România, evident, dar în clipa de față în numele Guvernului nu am date pentru a comunica pentru acest subiect”.

Mihai Constantin: „Dacă vom avea informații publice despre asta, cu siguranță le voi putea comunica”

Întrebare: Cine face această nominalizare din partea României?

Mihai Constantin: „Acum nu cred că fiecare membru NATO trebuie să facă o nominalizare pentru secretariatul general. La nivel de NATO, din câte știu eu, deciziile se iau în unanimitate, sunt discuții politice care nu se pripesc, mai ales că vorbim despre cea mai înaltă funcție din această organizație esențială, mai ales în contextul pe care îl trăim azi. Și o să vedem; dacă vom avea informații publice despre asta, cu siguranță le voi putea comunica”.

Sursa foto: Presidency

Citește și: Ioana Ene Dogioiu, despre comasarea alegerilor prezidențiale cu parlamentare: Klaus Iohannis are nevoie de argumente pentru o funcție europeană | AUDIO