Supravieţuitorii tragediei din Colectiv cer Guvernului sprijin pe viaţă pentru plata tratamentelor

Supravieţuitorii tragediei din Clubul Colectiv cer premierului Viorica Dăncilă să le asigure sprijin pe viaţă pentru plata tratamentelor sau a operaţiilor pe care le au de făcut.

O scrisoarea deschisă trimisă premierului în acest sens este semnată de 20 de victime şi este însoţită de fotografii impresionante cu rănile provocate de incendiul din fosta fabrică Pionierul, de acum aproape 4 ani.

Semnatarii scrisorii sunt cei care au rămas cu răni grave în urma incendiului de la Colectiv şi care au nevoie de îngrijiri sau de operaţii toată viaţa.

Ei cer ca guvernul să le acorde spijin financiar permanent care să le permită tratamente, intervenţii chirurgicale sau procedure de recuperare atât în străinătate, cât şi în ţară, atât în ambulatoriu, cât şi pentru cei internaţi.

Răniţii amintesc că sechelele lor sunt complexe, severe şi permanente şi solicită guvernului să ţină seama şi de modul în care au dobândit rănile, dar şi de factorii care au contribuit la înrăutăţirea lor.

Trimiterea este la condiţiile din spitale, din cauza cărora o parte dintre victime şi-au pierdut viaţa, precum şi la deciziile ministerului sănătăţii care au întârziat trimiterea unor răniţi la spitale din străinătate.

“Am fost de două ori victime” – se arată în scrisoare – ” o dată ale corupției care a permis funcționarea neconformă a clubului și apoi ale sistemului medical nepregătit, condus de autorități mincinoase și iresponsabile ale căror acțiuni au contribuit la înrăutățirea stării noastre de sănătate, precum și la decesele survenite, suntem marcați pentru totdeauna de repercusiuni de o severitate copleșitoare, atât în plan fizic, cât și sufletesc”.

Reamintim, în acest moment, răniţii din Colectiv pot să beneficieze de plata tratamentelor doar până la sfârșitul anului 2020.  

„E un motiv suplimentar de stres” – se arată în scrisoare – mulţi încercând să-şi facă mai multe intervenţii într-un interval scurt, ceea ce nu este benefic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS