Confidenţialitate

Supravieţuitor Colectiv: “Am o datorie morală faţă de cei care vor mai trece prin astfel de situaţii”

Bogdan Moleşag se numără printre cei care au supravieţuit incendiului din Colectiv. Astăzi, a găsit curajul de a publica câteva imagini ale groazei prin care a trebuit să treacă şi care nu s-a încheiat nici acum.

“M-am gandit destul de mult inainte sa fac aceasta postare. Stiind ca nu am un talent narativ deosebit, va trebui sa las imaginile sa vorbeasca pentru mine.

Iar intr-un spatiu public, acest lucru poate fi destul de dur. Am insa o datorie morala. Fata de cei care nu au supravietuit sa isi spuna povestea, fata de cei care au suferit cot la cot si fata de cei care au facut eforturi sa ma ajute.

Insa cea mai mare datorie este, probabil, fata de cei care vor mai trece prin astfel de situatii, intr-o tara pe care o iubim, dar care actioneaza doar cand este prea tarziu. Sau prea putin. Sau deloc”, a scris Bogdan Moleşag pe contul său de Facebook.

La trei ani după incendiul de la incendiul din clubul Colectiv, România e o țară cu doar 14 paturi pentru tratarea pacienților adulți cu arsuri grave – și toate în Capitală. Sunt aceleași care au putut salva în 2015 câțiva norocoși cu răni mai ușoare.