Confidenţialitate

Suporterii echipelor de fotbal ar putea reveni pe stadioane în luna mai | AUDIO

În luna mai, fanii fotbalului românesc ar putea reveni pe stadion.

Este vorba de simulări pe Arena Națională pentru meciurile de la Campionatul European de Fotbal din vară – cu prezența spectatorilor redusă, a spus la Europa FM ministrul Tineretului și Sporturilor, Eduard Novak.

”Eu mi-aș dori, oricum, ca înainte de EURO să avem o perioadă de testare, care Euro să nu fie direct, însă trebuie să ne gândim foarte serios cum vom face acest lucru. E un proces de durată, trebuie să vedem și din partea LPF cum se pot organiza echipele, cine se poate organiza, pentru a asigura siguranța pe stadioane pentru că acest lucru e cel mai important.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După mai multe întâlniri, scenariul care ar urma să fie propus celor de la UEFA este prezența a aproximativ 12 mii de spectatori la meciurile EURO, adică 25% din capacitatea Arenei Naționale.

”Este un lucru fezabil, au tot ceea ce trebuie să organizăm, să fie schima bine, spectatorii să intre în siguranță, să se așeze, totul să fie foarte bine controlat și mergem pe această variantă. În viitor, o să vedem încotro o va lua pandemia însă eu cred că dacă vom fi în această situație și în iunie, putem să avem acest procent”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Decizia finală ar urma să fie luată în luna aprilie, în funcție de evoluția epidemiei. Se analizează și mai multe măsuri – precum testarea rapidă înainte de intrarea pe stadion, mai spune ministrul Tineretului și Sporturilor.

”Chiar s-a luat în considerare și un sistem de testare rapidă, aici avem nevoie să vedem exact cât timp ar lua acest lucru”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.