Hohlmeier, PPE: Suntem foarte bucuroși de faptul că doamna Kövesi va conduce noul Parchet European

Negocierile între Parlamentul European și Consiliu asupra noului procuror-șef al Parchetului European au avut loc începând din această primăvară, iar marți seară Parlamentul European și Președinția Consiliului UE s-au pus de acord cu privire la numirea Laurei Codruța Kovesi.

Acum este oficial: Laura Codruța Kövesi va deveni procuror-șef al Parchetului European.

În comunicatul de presă transmis de Parlamentul European postului de radio Europa FM, mai mulți înalți oficiali europeni reacționează la confirmarea că Laura Codruța Kövesi va deveni procuror-șef al Parchetului European

Președintele Comisiei pentru libertăți civile Juan Fernando López Aguilar (S&D, ES) a declarat: „Doamna Kövesi este alegerea perfectă pentru funcția de procuror-șef european. Are competențe profesionale desăvârșite.

Mai mult, România nu deține pentru moment niciun post cheie la nivel european, iar doamna Kövesi va deveni una dintre femeile-lider ale Uniunii.”

„Suntem foarte bucuroși de faptul că doamna Kövesi va conduce noul Parchet European. Corespunde cel mai bine viziunii Parlamentului European pentru o instituție puternică și credibilă. Doamna Kövesi este deosebit de competentă, cu un palmares impresionant de realizări în lupta împotriva corupției cu o flexibilitate remarcabilă și mult curaj” a adăugat președintele Comisiei pentru control bugetar, Monika Hohlmeier (PPE, DE).

Vicepreședintele Comisiei pentru libertăți civile Maite Pagazaurtundúa (Renew, ES) a declarat: „Prin alegerea doamnei Kövesi în funcția de procuror-șef european, Parchetul European își va putea începe acum activitatea pentru a asigura mai multă siguranță și protecție cetățenilor.

Noua instituție va avea un rol cheie în pedepsirea atacurilor la adresa intereselor financiare ale UE – numai infractorii vor fi neliniștiți în urma acestui acord.”

Acordul asupra numirii ca procuror-șef trebuie formalizat acum de către Parlament și Consiliu.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS