Sunetul ABBA pe un nou album – Benny Andersson – ”Piano”

Casa de discuri germană Deutsche Grammophon va lasa în această toamnă albumul solo al lui Benny Andersson – ”Piano”. Pentru fanii ABBA, vestea unui nou album realizat de Benny Andersson, ajuns acum la 70 de ani, este una care dă speranță și că ar putea exista o continuare a înregistrărilor abandonate în 1982, când s-a rupt formația.

Piesele de pe viitorul material nu au fost anunțate, însă mai multe surse apropiate lui Benny Andersson susțin că ar fi vorba de reintepretări la pian ale unor hituri ABBA. Albumul ar urma să aibă cel puăin 20 de piese.

Anul trecut, membrii grupului suedez ABBA au anunțat pe pagina lor de Facebook un turneu mondial „virtual” pentru 2018. Un proiect tehnologic revoluționar ce le va permite celor care nu i-au văzut niciodată în concert pe acești clasici ai muzicii pop, dar și nostalgicilor, să-și realizeze visul.

Grupul ABBA a fost creat în 1972, iar ultimul spectacol oficial a avut loc în 1982. ABBA, care și-a câștigat faima internațională în 1974 după câștigarea Eurovision cu „Waterloo”, a vândut peste 400 de milioane de discuri.