Confidenţialitate

Summitul G7 de la Hiroshima: Rusia va rămâne fără echipamentele care îi susțin mașinăria de război. UE va limita comerțul cu diamante rusești | AUDIO

Noi sancțiuni pentru Rusia. La summitul care a început azi în Japonia, la Hiroshima, liderii G7 au anunțat că vor lăsa mașinăria de război a Rusiei fără echipamentele necesare și toți cei care vor ajuta Moscova pe frontul din Ucraina vor fi sancționați. De asemenea, importurile de diamante rusești vor fi limitate. La reuniunea din Japonia ar urma să participe, în acest weekend, și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

G7: Rusia va rămâne fără echipamentele care îi susțin mașinăria de război

Liderii din Grupul celor 7 națiuni au transmis că vor lăsa Rusia fără tehnologia și echipamentele care îi susțin mașinăria de război. Astfel, vor fi restricționate exporturile de piese esențiale pe care Rusia le folosește pe câmpul de luptă din Ucraina, iar sancțiunile vor viza și grupurile care transportă materiale pe front pentru Moscova, scriu jurnaliștii BBC.

În prima zi a summitului de la Hiroshima, liderii celor mai puternice 7 economii ale lumii și-au reînnnoit angajamentul de a oferi sprijin financiar, umanitar, militar și diplomatic Ucrainei.

Sursa foto: Twitter / Fumio Kishida

Președintele Consiliului European: UE va limita comerțul cu diamante rusești

Aflat la Hiroshima, președintele Consiliului European, Charles Michel a spus că Uniunea Europeană va limita comerțul cu diamante rusești, măsură anunțată la scurt timp după ce și Marea Britanie a decis un embargo în privința diamantelor și a unor metale precum aluminiu, cupru și nichel, importate din Rusia.

Volodimir Zelenski ar putea participa online la summitul G7. Surse: Președintele Ucrainei ar ajunge fizic la Hiroshima duminică

Și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar urma să participe la summitul din Japonia, dar va fi prezent online, a precizat secretarul Consiliului de Securitate Națională din Ucraina, după ce inițial anunțase prezența fizică a lui Zekenski la Hiroshima.

De altfel, surse citate de presa japoneză susțin că președintele ucrainean va ajunge duminică la Hiroshima.

Liderii lumii, prezenți la summitul G7 de la Hiroshima

Sursa foto: Twitter / Fumio Kishida

La reuniunea, prezidată de premierul japonez, participă președintele Statelor Unite și președintele Franței, premierii din Marea Britanie, Italia și Canada, cancelarul german, precum și șefa Comisiei Europene și președintele Consiliului European.

Aceștia au depus coroane de flori la memorialul păcii din Hiroshima, oraș distrus în urmă cu 78 de ani, alături de Nagasaki, în urma unor atacuri nucleare americane care au pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa foto: Twitter / Fumio Kishida

Citește și: Volodmir Zelenski va participa în acest weekend la reuniunea G7 de la Hiroshima | AUDIO