Confidenţialitate

Suma record cu care au fost vândute la licitație ghetele lui Michael Jordan din finala NBA din 1998 | AUDIO

Ghetele de baschet purtate de legendarul Michael Jordan în finala NBA din 1998 s-au vândut la licitație pe o sumă record: 2,2 milioane de dolari. Sunt „cele mai scumpe încălţări sport vândute vreodată” – spune casa de licitații care a găzduit vânzarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emblematicele încălțări „Black and Red” Air Jordan 13 au fost purtate în finala istorică câștigată de Chicago Bulls, echipa lui Michael Jordan, contra formației Utah Jazz – în finala din 1998 a ligii naționale de bachet nord americane.

Pe o arenă dominată de fanii lui Jazz, Chicao Bulls s-a impus cu scorul de 93-88, succes la care Michael Jordan a contribuit cu 37 de puncte.

După meci, Michael Jordan a oferit perechea de ghete unui fan din tribune, însă acesta din urmă nu mai era proprietarul lor la momentul licitației.

Acum, purtând și semnătura lui Michael Jordan, ghetele au fost vândute cu suma record de 2,2 milioane de dolari.

Michael Jordan deţine recordul pentru cel mai scump tricou vândut vreodată la licitație – 10 milioane de dolari, în septembrie 2022.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Președintele FRHG, după bătaia generală de la un meci de hochei feminin România-Bulgaria: „Nu avem ce să le reproșăm, au jucat cu dăruire și au dat dovadă că sunt unite” | VIDEO