Confidenţialitate

Suedia intenţionează să emită paşapoarte digitale pentru persoanele vaccinate anti-COVID

Aceste pașapoarte ar urma să intre în circulație până în vara acestui an, până pe 1 iunie mai exact, informează DPA. Anunțul a fost făcut de ministrul suedez al Sănătății.

Autorităţile de la Stockholm se aşteaptă ca dovada vaccinării să fie cerută de alte ţări pentru a permite accesul pe teritoriile lor sau participarea la conferinţe, festivaluri muzicale şi evenimente sportive.

Miercuri, Danemarca a anunţat un proiect asemănător pentru dezvoltarea unui paşaport digital care să fie utilizat de persoanele vaccinate împotriva coronavirusului.

Subiectul e în continuare foarte controversat, câteva țări europene insistă pentru un asemenea document, altele se opun.

Grecia, care depinde de turism, doreşte un sistem de certificare a vaccinării pentru întreaga Uniune Europeană şi a declarat că ar putea permite accesul israelienilor, dacă s-a vaccinat o mare parte din populaţie, scrie Agerpres.

În Germania, Angela Merkel a vorbit despre eventuale restricții de acces pentru cei care nu se vaccinează, atunci când vor fi suficiente doze.

Un ministru german s-a pronunţat pentru accesul celor vaccinaţi în cinematografe şi restaurante înaintea celor care nu s-au imunizat.

Dar Consiliul German pentru Etică a recomandat guvernului federal să nu se grăbească, deoarece nu se știe deocamdată dacă vaccinul împiedică contagiunea.