Confidenţialitate

Suceava: Trei persoane au fost trimise în judecată în cazul fabricii de permise auto

Trei persoane au fost trimise în judecată într-un prim dosar finalizat de procurorii DNA în cazul fabricii de permise de la Suceava. Printre persoanele vizate se numără fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări, dar și un ofițer de la Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean Suceava.

Sute de persoane au obținut ilegal permise de conducere, după ce au oferit șpăgi între câteva sute și câteva mii de euro.

Potrivit procurorilor anticorupție, faptele din acest dosar s-au petrecut în cursul anului trecut. Ofițerul Mihail Martin s-ar fi folosit de informațiile la care avea acces, în calitate de lucrător al Direcției Generale Anticorupție, pe care le-a transmis șefului grupării infracționale care funcționa la Serviciul Permise și Înmatriculări.

Aceste date erau menite să-l favorizeze pe comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, care pusese pe picioare o adevărată rețea pentru acordarea ilegală de permise de conducere.

Mai exact, datele vizau un denunț făcut de un subordonat al lui Obreja și care trebuiau verificate de ofițerul Mihail Martin. Pentru serviciile prestate, ofițerul anticorupție ar fi solicitat un autoturism de teren la mâna a doua.

Autoturismul ar fi fost predat pe data de 8 noiembrie unei persoane indicată de ofițerul Mihail Martin. Afacerea s-a derulat cu sprijinul unui intermediar, un apropiat al fostului șef de la Permise și Înmatriculări Suceava, la care s-au descoperit cu ocazia perchezițiilor nu mai puțin de 700.000 de euro.

Mai trebuie spus că ofițerul Mihail Martin se află acum în arest la domiciliu, în timp ce comisarul-șef Radu Ionuț Obreja este arestat preventiv într-un alt dosar instrumentat de procurorii DNA.