Confidenţialitate

Suceava: Spitalul Județean a comandat ser antibotulinic pentru pacientul diagnosticat cu botulism

Spitalul Județean din Suceava a comandat serul antibotulinic pentru a-i salva viața bărbatului de 71 de ani, diagnosticat cu botulism.

Serul ar urma să ajungă cel târziu mâine dimineață, au spus reprezentanții unității medicale. Tratamentul complet costă aproape 11 mii de euro.

Conducerea Spitalului Județean Suceava a fost nevoită să cumpere serul antibotulinic din străinătate, în condițiile în care niciun spital din România nu-l are și niciun producător autohton nu are autorizație de punere pe piață a acestui ser.     Ministerul Sănătății anunță că, până la jumătatea lunii mai, vor ajunge în țară 300 de doze de ser antibotulinic.

Pacientul care are nevoie de acest tratament este intubat acum.

Bărbatul de 71 de ani, diagnosticat cu botulism în urmă cu câteva zile, le-a spus medicilor că a început să se simtă rău după ce mâncase macrou marinat, preparat în casă, şi cârnaţi pregătiţi la Crăciun şi păstraţi în untură.

În aceste condiții medicii trag un semnal de alarmă: această boală gravă poate fi cauzată de consumul unor alimente, în general conserve, insuficient preparate termic sau insuficient sterilizate. Netratată la timp, afecțiunea poate pune în pericol viața unui om.