Confidenţialitate

Suceava: Situație tot mai dificilă pentru pacienții diagnosticați cu Covid 19 | AUDIO

Situație tot mai dificilă în spitalele din județul Suceava pentru pacienții infectați cu SARS-CoV 2. În unitățile medicale din Suceava și Rădăuți nu mai sunt locuri libere pe secțiile de Terapie Intensivă covid, iar numărul cererilor de internare crește de la o zi la alta. Peste 150 de bolnavi sunt tratați în Spitalul Județean din Suceavam 17 având nevoie de îngrijiri de terapie intensivă.

Printre cei internați se află și 8 copii, cel mai mic cu vârsta de o lună și cel mai mare de 16 ani, toți cu forme ușoare ale bolii. Și la Spitalul Municipal Rădăuți sunt internate 72 de persoane, din care două cu forme critice.

Medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, a făcut un apel la oameni să respecte măsurile sanitare de protecție. Acesta le-a cerut sucevenilor să se vaccineze, să poarte mască, să evite aglomerările și să păstreze distanțarea socială.

Județul Suceava este pe ultimul loc la nivel național în ceea ce privește procentul de vaccinare, cu puțin peste 18% din totalul populației. Pe de altă parte, în cursul zilei de marți, în Suceava au fost raportate 215 noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, al doilea cel mai mare număr la nivel național după București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Neagu