Confidenţialitate

Suceava: Ministerul Sănătății anunță că peste 560 de persoane au fost vaccinate peste rând la Rădăuți

Autoritățile anunță că 563 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 la centrul de vaccinare de la Spitalul din Rădăuți, deși erau eligibile pentru etapa a III-a.

În urma unui control făcut la cererea Ministerului Sănătății, medicul coordonator a fost amendat cu 5.000 de lei.

La momentul controlului, inspectorii DSP Suceava au constatat că persoanele venite pentru imunizare în centrul de vaccinare nu erau verificate în aplicația RO Vaccinare pe baza CNP-ului și nici în listele de pacienți programați pentru ziua în curs, reiese din comunicatul Ministerului.

Listele cu pacienți erau trimise pe WhatAapp de către medicul coordonator din DSP către directorul medical al spitalului și redirecționate mai apoi de acesta personalului care asigură paza centrului, pentru a permite accesul în unitate a pacienților programați.

Astfel, în centrul de vaccinare, pacienții au fost primiți în baza programărilor printate sau mesajelor sms, iar în cazul pacienților programați de medicul de familie, pe baza declarației acestora.

Inspectorii sanitari au verificat listele de pacienți programați si au constatat că sunt pacienți în dreptul cărora nu sunt completate toate câmpurile din platforma de programare (nu sunt trecute datele de identificare a celui care a programat si nici nu există câmp în care să fie trecută categoria populațională din care face parte, îngreunând astfel verificarea modului de programare).