Confidenţialitate

Suceava: Numeroase locuințe figurează cu zeci sau sute de locatari | AUDIO

Mai multe imobile din municipiul Suceava, multe dintre acestea simple garsoniere, figurează cu zeci sau sute de locatari.

Anomaliile au ieșit la iveală înaintea alegerilor locale, care se vor derula după reguli stricte care spun că pentru o secție de vot nu trebuie să fie mai mult de 2.000 de alegători.

Recordul absolut îl deține o garsonieră din cartierul sucevean Burdujeni, unde, în acte, locuiesc nu mai puțin de 249 de persoane. Și alte locuințe, de regulă tot garsoniere și tot din același cartier, figurează cu 174, 130 sau 115 locatari.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a precizat că este o practică obișnuită, și nu doar la nivel local, ci în toată țara.

Este vorba de persoane din Ucraina sau Republica Moldova, care au depus actele pentru obținerea cetățeniei române, dar care aveau nevoie de un domiciliu stabil. Așa s-a ajuns în situația ridicolă ca o garsonieră să găzduiască aproape 250 de oameni, lucru de altfel imposibil.

Cum însă acești locatari apar în actele de stare civilă, ei trebuie luați în calcul pentru alegerile din 27 septembrie și trebuie distribuiți la secțiile de votare în așa fel încât să nu depășească limita maximă stabilită de autorități.

Pentru alegerile locale, în Suceava apar 124.000 de locuitori, dar, în realitate, numărul celor care stau efectiv în municipiu nu depășește 90.000.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu