Confidenţialitate

Suceava: Doi frați și secretara unui colegiu, trimiși în judecată. Cei doi i-au plătit câte 1.000 de euro pentru a primi diplome false de absolvire

Trei persoane, printre care și secretara șefă a unui colegiu tehnic din județul Suceava, au fost trimise în judecată. Procurorii au stabilit că doi frați au cumpărat diplome care atestau absolvirea a doi ani de liceu, acte eliberate în fals pentru continuarea studiilor. 

Faptele pentru care s-a dispus trimiterea în judecată au avut loc în cursul anului 2015. La vremea respectivă, doi frați care au lucrat în străinătate au dorit să își continue studiile.

Unul din ei absolvise doar opt clase, iar celălalt începuse o școală de ucenici. Prin intermediul unor cunoscuți, frații au ajuns la secretara șefă a Colegiului Tehnic Lațcu Vodă din Siret, pe care au întrebat-o ce soluții sunt pentru a-și continua studiile.

Soluția a venit chiar de la angajata liceului, care a spus că le va emite certificate de absolvire a claselor a IX-a și a X-a, precum și foile matricole aferente.

Femeia le-a spus că documentele vor fi cu ștampile și semnături originale, și că acestea vor atesta absolvirea cursurilor inferioare ale liceului.

Pentru serviciile sale, secretara șefă ar fi primit câte 1.000 de euro de la cei doi frați.

Acum, femeia va fi judecată pentru mai multe infracțiuni, printre care și luare de mită, în timp ce tinerii care au obținut diplome de studii în mod abuziv sunt judecați pentru dare de mită.

Foto: Shutterstock