Confidenţialitate

Suceava: Doi bebeluși cu forme grave de Covid, transferați la Spitalul Sf. Maria din Iași | AUDIO

Doi bebeluși cu forme grave de Covid au fost transferați de la Spitalul Județean Suceava la secția Covid a Spitalului Sf. Maria din Iași. Măsura a fost luată deoarece Spitalul Județean Suceava nu are condițiile și aparatura necesară pentru tratarea copilașilor cu vârste mai mici de 4 ani.

Unul din bebeluși are doar 22 de zile și prezintă o formă severă de Covid. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Dan Teodorovici, a declarat că bebelușul prezenta și alte afecțiuni.

Mai exact, nou născutul are și Sindrom Down, dar și o posibilă malformație cardiacă. Micuțul avea insuficiență respiratorie severă provocată de virus, iar transferul la Iași reprezenta o urgență. Și celălalt bebeluș, în vârstă de două luni, care a fost transferat la Iași în cursul zilei de marți, prezenta o formă severă de covid.

Și în acest caz existau și alte probleme medicale, respectiv o malformație cardiacă. În acest moment, în Spitalul de Urgență Suceava sunt internați 6 copii, cel mai mare cu vârsta de 16 ani.

Toți au forme ușoare și medii ale bolii și sunt monitorizați permanent de cadrele medicale. În afara celor 6 minori, în spitalul din Suceava sunt internați alți 181 de pacienți diagnosticați cu covid, din care peste 100 prezintă forme severe sau grave ale bolii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Neagu