Confidenţialitate

Suceava: Control judiciar pentru agresorii celor doi jurnalişti şi a unui activist de mediu

Procurorul de caz a dispus, sâmbătă, măsura controlului judiciar pentru 4 indivizi implicaţi în agresarea, în judeţul Suceava, a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu.

Agresorii sunt acuzați de lovire sau alte violenţe.

”La data de 18.09.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 4 inculpaţi  cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 din Codul penal (3 dintre inculpaţi) şi a infracţiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 1 din Codul penal (cel de al patrulea inculpat). În fapt s-a reţinut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, judeţul Suceava, cei patru inculpaţi au lovit cu pumnii şi picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant.  Totodată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar faţă de cei patru inculpaţi”, potrivit unui comunicat.

Doi jurnalişti şi un activist de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din România au fost bătuţi de aproape 20 de persoane într-o pădure din Suceava din zona comunei Coșna, proprietate privată.

Atacatorii s-au folosit de furci și topoare.

Una dintre victime a reușit să sune la 112, iar la fața locului au ajuns 20 de polițiști și jandarmi.