Confidenţialitate

Suceava: Bărbatul acuzat că și-a bătut cu sălbăticie unul din copiii minori a fost reținut

Un bărbat din județul Suceava a fost reținut, marți seară, de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, pentru infracțiunea de violență în familie. Bărbatul este acuzat că și-a bătut cu sălbăticie unul din copiii minori.

Totul a plecat de la imaginile filmate de un frate, care au ajuns în spațiul public și au provocat un val de indignare.

Pe imaginile surprinse cu telefonul mobil se vede cum tatăl îl trântește pe băiat de pământ, și apoi îl lovește de mai multe ori cu un lemn gros.

Părintele nu pare sensibilizat de țipetele disperate ale băiatului și nici de faptul că de față erau prezenți și ceilalți trei copii ai familiei.

După ce imaginile au ajuns pe rețelele de socializare, polițiștii au descins, luni, la locuința familiei. Au venit însoțiți și de reprezentanții Direcției de Protecție a Copilului și Asistență Socială Suceava.

Cu acest prilej s-a constatat că în familie nu sunt condiții de creștere adecvată a celor patru minori. În ciuda opoziției tatălui, copiii au fost ridicați, alături de mamă, și duși într-un centru de ocrotire de la Gura Humorului, unde vor rămâne sub supraveghere în perioada următoarea perioadă.

Inițial, mama a refuzat să colaboreze cu polițiștii, dar ulterior a povestit tot ce s-a întâmplat.

Tatăl agresiv a fost pus sub acuzare, iar cu ocazia anchetei s-a stabilit că era eliberat condiționat din închisoare în cursul anului 2019.

Bărbatul a mai fost condamnat pentru agresiune sexuală, victima fiind o fiică vitregă, care era minoră la data comiterii faptei.