SUCEAVA: Al doilea elev din județ cu coronavirus. Alți nouă riscă să nu poată susține Evaluarea Națională | AUDIO

Zece elevi ai unei școli din Suceava riscă să nu poată susține examenul de Evaluare Națională.

Asta, după ce unul dintre copii a fost depistat pozitiv cu COVID-19, iar acum este internat în Spitalul Județean Suceava, transmite corespondentul Europa FM.

Este al doilea caz de infectare cu noul coronavirus care se înregistrează în județ în ultimele zile.

Cei zece copii sunt elevi ai Școlii Gimnaziale „Miron Costin” din municipiul Suceava, iar săptămâna trecută au participat la cursuri de pregătire pentru Evaluarea Națională.

Mai exact, miercuri, o elevă a anunțat că a fost confirmată cu noul coronavirus, după ce cu o zi mai devreme și mama fetei a fost internată în spital cu același diagnostic.

Dacă eleva se află acum sub tratament medical, ceilalți nouă colegi și profesorul de la clasă au fost plasați în izolare la domiciliu. Direcția de Sănătate Publică a deschis o anchetă epidemiologică la Școala Gimnazială „Miron Costin” pentru a stabili dacă au fost și alte persoane care au intrat în contact cu fata.

În cazul elevei examenul pentru Evaluarea Națională se va amâna pentru sesiunea următoare.

În schimb, ceilalți colegi au solicitat o derogare pentru a putea ieși din izolare cu trei zile mai devreme și în acest fel să-și poată susține probele de examen. Acesta este al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor din județ.

Prima situație de acest fel a fost a unei adolescente de clasa a XII-a de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care este acum internată în spitalul din Suceava alături de mama ei, ambele confirmate cu COVID-19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu, corespondent Europa FM
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS