Confidenţialitate

Suceava: 3 pacienți cu forme grave de Covid așteaptă de luni un loc la ATI

Trei pacienți cu forme grave de Covid așteaptă de luni seara în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava găsirea unui loc la ATI.

Deși au trecut mai bine de 18 ore din momentul în care cele trei persoane au ajuns în UPU, nu s-a găsit vreun loc liber la terapie intensivă nici în județele vecine.

Este vorba de trei pacienți, cu vârste de 58, 65 și 81 de ani.

Medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, a precizat că doi dintre pacienți sunt intubați și unul este ventilat non-invaziv.

Cei trei pacienți erau internați de mai multe zile în spitalul din Suceava, iar luni seara starea lor de sănătate s-a agravat. După ce au încercat, fără succes, să-i transfere la un spital din zona Moldovei, medicii s-au orientat spre alte județe, iar una din variante ar fi o unitate medicală din Mangalia.

Având în vedere starea gravă în care se află pacienții, transferul acestora la un spital unde se vor găsi locuri libere se va efectua pe cale aeriană, cel mai probabil cu un avion.

În spitalele din județul Suceava nu mai este nici un loc la terapie intensivă Covid de câteva zile bune, iar numărul pacienților internați este mai mare decât a celor externați.

În Spitalul Județean Suceava erau internați 229 de pacienți care s-au infectat cu Covid, din care 77 aveau forme severe, iar 17 prezentau forme grave ale bolii și erau pe secția ATI.